• Pon - Čet od 12:00 do 20:00
    Petak od 12:00 do 18:00
    Vikendom ne radimo
  • Branka Bajića 9A/02
    21000, Novi Sad


Kako ispraviti zube bez fiksne proteze?

Aligner- invisalign folije za ispravljanje zuba i vilica predstavljaju modernu alternativu fiksnim ortodontskim aparatima. Zahvaljujući razvoju 3d tehnologije i digitalne stomatologije u mogućnosti smo da zubne nepravilnosti rešavamo na način koji je estetski prihvatljiviji i komforniji.

2B43A6AB-916D-4603-90A6-56ABFEC43088

clear-aligner-1024x905

folije-za-ispravljanje-zuba


Ove folije se izrađuju od medicinske plastike, providne su i nežne, a opet dovoljno snažne da pomeraju zube i dovedu ih u idealan položaj.  Folije su vrlo praktične, lake za upotrebu i dizajnirane tako da pacijent može sam da ih stavlja, ali i uklanja prilikom jela i pranja zuba.

Nakon uzimanja otisaka u našoj ordinaciji, njihovog skeniranja i detaljne analize, softver dizajnira set folija, pravi plan i tok terapije od početka do kraja i prikazuje rezultat koji bi mogao da se postigne na kraju tretmana.

U svakom setu se nalazi onoliko folija koliko je potrebno za postizanje željenog rezultata. Folije se menjaju na svake 2 nedelje, onim redosledom kako je softver isplanirao, tako da odmah možemo i da znamo koliko će sama terapija trajati i koštati.

Za što brže postizanje rezultata bitno je da se folije nose redovno i što duže u toku dana i noći, a poželjno bi bilo da ih pacijent uklanja samo prilikom jela i pranja zuba. Lako se održavaju, pastom i četkicom za zube. Providne folije ne narušavaju izgled, ne menjaju svakodnevne životne navike, a opet postižu iste rezultate kao fiksne proteze, tako da se pacijenti vrlo brzo naviknu na terapiju alajnerima.