• Pon - Čet od 12:00 do 20:00
    Petak od 12:00 do 18:00
    Vikendom ne radimo
  • Branka Bajića 9A/02
    21000, Novi Sad


EDELWEISS FASETE


Fasete su tanke ljuspice bele boje koje se postavljaju na vestibularnu površinu zuba. Fasete mogu biti kompozitne i keramičke.Razlika između Edelweiss faseta i keramčkih faseta, rad sa Edelweiss fasetom je kraći i komforniji za rad u stomatologiji i za pacijente.


Edelweiss fasete su savršenstvo moderne i minimalno invazivne estetske stomatologije. Izrađuju se u fabrici od nano hibridnog kompozita, a zatim se obrađuju laserskim zracima. Zahvaljujući jedinstvenoj proizvodnji procesa laserskog sinterovanja, providnom emajlu i okluziji, školjke se posebno izdvajaju po svojim neorganskim keramičkim površinama kroz proces vitrifikacije i očvršćavanja kompozitnog tela. Edelweiss su prefabrikovane, polimerizovane, radionepropusne, visoko popunjene nano-hibridne kompozitne emajlirane školjke sa neorganskom površinom.


Nakon minimalnog brušenja prednje površine zuba, u istoj poseti se cementiraju nano hibridnim kompozitima

Edelweiss fasete se izdvajaju od ostalih vrsta faseta po specifičnom sastavu, kao i po svojoj prednosti što se radi o adaptaciji u jednoj poseti i direktnoj tehnici, od dodataka za nanošenje koji zahtevaju minimalno vezivo, nanohibridni kompozit i fasetu. Za razliku od keramičkih faseta koje zahtevaju više poseta, uključujući laboratoriju, kompozitno cementiranje i razliku u ceni.


 

Estetski razlog, Edelweiss fasete na 4 zuba u frontalnoj regiji (zubi 12, 11, 21, 22)

Slika PRE adaptacije Edelweiss fasete

Slika POSLE adaptacije Edelweiss fasete

dr Sandra Lakić