• Pon - Čet od 12:00 do 20:00
    Petak od 12:00 do 18:00
    Vikendom ne radimo
  • Branka Bajića 9A/02
    21000, Novi Sad

Dragi naši pacijenti,  već dobro znate da naša ordinacija prati svetske trendove i inovacije u stomatologiji i sa tim u vezi je tema ovog bloga. U koraku sa svetskim trendovima i u našoj ordinaciji imate mogućnost uzimanja otiska intraoralnim skenerom.

Intraoralni skener je uređaj koji se koristi u stomatologiji za digitalno kreiranje otiska. Skener projektuje zrake na područje koje treba skenirati. Hiljade slika se snimaju senzorima za snimanje i obrađuju softverom za skeniranje koji proizvodi tačan 3D model koji prikazuje zube i desni.

Digitalni otisci su postali korisno sredstvo u svakodnevnoj kliničkoj praksi.

Mnogi nedostaci materijala za otiske sada su prevaziđeni digitalnim otiscima. Digitalni otisci su prihvaljiviji od strane pacijenata jer ne dovode do neprijatnosti koju materijali za otiske mogu da dovedu kao što su nagon za povraćanje i alergijska reakcija na materijal za otisak. Stomatolozi brže uzimaju digitalne otiske te je kraće vreme boravka u stomatološkoj ordinaciji. Takođe, digitalni otisci uz odgovarajuće softvere mogu da simuliraju budući rad i omoguće pacijentu pregled rada pre izrade.